Yeşil Kart Sigortasının Geçerli Olduğu Ülkeler Hangileri?

Yeşil kart sigortası aslında uluslararası geçerli olan bir sigorta türüdür. Peki, tam olarak ne işe yaramaktadır? Hangi ülkelerde geçerlidir? Bizler de bu noktada bu sigorta türü ile ilgili merak edilen bütün noktaları cevaplandırmaktayız.

Yeşil kart sigortası motorlu taşıtların kullandığı önemli bir sigorta türüdür. Yurt dışı seyahatlerinde kullanılan bu sigorta türü, meydana gelebilen herhangi bir kazada devreye girmektedir. Kaza sonunda kişilerin zarar görmesini engelleyerek, koruma altına almaktadır. Bu sebeple de oldukça önemli bir sigorta türüdür.

Yeşil Kart Sigortasını Nasıl Çıkarttırabilirim?

Yeşil kart sertifikası, aslında 1959 yılında ortaya çıkan bir sigorta türüdür. Kaza mahallindeki durumlara teminat veren, adından da anlaşılabileceği gibi, tek yeşil renkli olan bir belgedir. Bu belge her ülkede geçerli olmasa da toplam da 47 ülkede hala geçerliliğini korumaktadır. Fiyatları da ülkelere ve araçlara göre değişkenlik gösterebilmektedir.

En az 15 gün en çok ise 1 yıl boyunca bu sigorta türünü düzenletebilirsiniz. Hem otomobil hem de motosiklet için geçerli olan yeşil kart sigortası fiyatlarının şu şekilde sıralayabiliriz:

Otomobil için geçerli olan fiyat tarifesi ve geçerlilik süreleri:

  • 15 Gün için otomobil: 47,25 £
  • 1 Ay için otomobil: 59,06 £
  • 2 Ay için otomobil: 82,69 £
  • 3 Ay için otomobil: 106,31 £
  • 4 Ay için otomobil: 129,94 £
  • 5 Ay için otomobil: 153,56 £
  • 6 Ay için otomobil: 177,19 £
  • 1 Yıl için otomobil: 236,25 £

Belirtilen bu fiyatlar otomobiller için geçerlidir. Bunun dışında motosiklet için de yeşil kart sigortası uygulamasından yararlanabilirsiniz.

Motosiklet için geçerli olan fiyat tarifesi ve geçerlilik süreleri:

  • 15 Gün için motosiklet: 37,80 £
  • 1 Ay için motosiklet: 47,25 £
  • 2 Ay için motosiklet: 66,15 £
  • 3 Ay için motosiklet: 85,05 £
  • 4 Ay için motosiklet: 103,95 £
  • 5 Ay için motosiklet: 122,85 £
  • 6 Ay için motosiklet: 141,75 £
  • 1 Yıl için motosiklet: 189,00 £

Bunlar da motosiklet için geçerli olan fiyat tarifesidir. Yurt dışında kalacağınız süreye göre kendinize bu sigortadan zaman alabilirsiniz. Fiyatlar, İstanbul, Kapıkule ve İpsala bürolarında andında çıkartılmakta ve ücreti tahsis edilmektedir. Dilerseniz de internet üzerinden ve bankalardan da sigortanızı gitmeden ödeyebilir, çıkarttırabilirsiniz. Bu şekilde son anda olabilecek aksilikleri de önlemiş olursunuz.

Yeşil Kart Sigortası Hangi Ülkelerde Geçerlidir?

Yukarıda yeşil kart sigortası için 47 ülkenin devrede olduğunu söyledik. Türkiye’nin de içinde olduğu bu ülkeleri şu şekilde sıralayabiliriz:

Türkiye, Avusturya, Arnavutluk, Andora, Azerbaycan, Belçika, Bosna hersek, Bulgaristan, Beyaz Rusya, İsviçre, Kıbrıs, Çek cumhuriyeti, Almanya, Danimarka, İspanya, Estonya, Fransa, Finlandiya, İngiltere, Yunanistan, Macaristan, Hırvatistan, İtalya, İsrail, İran, İrlanda, İzlanda, Lüksemburg, Letonya, Litvanya, Malta, Fas, Moldova, Makedonya, Karadağ, Norveç, Hollanda, Portekiz, Polonya, Romanya, Rusya, İsveç, Slovakya, Slovenya, Sırbistan, Tunus, Ukrayna şeklindedir.

Yukarıda sizin için sıraladığımız ülkelerde meydana gelebilecek herhangi bir kaza durumunda hem maddi hem de manevi olarak kendinizi koruma altına alabilirsiniz. Bu sebeple oldukça önemli bir sigorta türüdür.

Seyahatlerinizde ya da önemli iş gezilerinizde bilmediğiniz bir ülkeye gidiyor olabilirsiniz. Bu durumda aracınızla başınıza gelebilecek herhangi bir durumda kendinizi nasıl garanti altına alabileceğinizi biliyor musunuz? Bu durumda devreye, yeşil kart sigortası girmektedir. Yurtdışında da kendinizi ve aracınızı koruma altına almak için, bu karttan yararlanabilirsiniz. Hemen hemen her bankanın bu sigorta ile ilgili anlaşması bulunmaktadır.

Yeşil Kart Sigortasını Kimler Çıkartabilir?

Yeşil kart sigortası çıkarttırmak istiyorsanız, yukarıda olan ülkelerin birine ait bir plakanızın olması yeterli olacaktır. Standart sigorta paketine bu şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Bu sigorta türüne sahip olmak için, trafik sigortası, ruhsat, poliçe fotokopisi yeterli olacaktır.