Plakaya Yazılan Ceza Sorgulama, Ceza Ödemesi Nasıl Yapılır?

Plakaya yazılan ceza sorgulama işlemini sorgulayabilirsiniz. Plakaya yazılan ceza ve tutarı online görebilirsiniz. Araç plakasına yazılan ceza gözünüzden kaçmış olabilir bu sebeple dönem dönem araç plakasına yazılan ceza sorgulamasını yapmanız gerekir. Araç kiralama yaptığınızda cezayı kim öder? Araç plaka ceza sorgulama ve ödeme gibi bilgileri bu yazıda sizler için derledik.

Plakaya Yazılan Ceza

Araç plakasına yazılan ceza sorgulama işlemini yaptığınız takdirde tescilli araç plakasına yazılan ceza görüntülenir. Son 1 yıl içinde araç plakasına yazılan cezayı sorgulayabilir ve o güne dek yazılmış ceza listesine ulaşabilirsiniz. Kimi zaman polis ekipleri aracınızı durdurmadan direkt plakaya ceza yazar. Uzun yolda veya şehirde bir trafik cezası aldığınızı düşünüyorsanız veya sadece kontrol amaçlı olarak trafik ceza sorgulaması yapmanız yararınıza olacaktır. e-Devlet “Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama” işlemi ile cezaları görüntüleyebilirsiniz.

Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama Nasıl Yapılır?

Plakaya yazılan ceza tutarını ve sebebini öğrenmek için ilk yapmanız gereken e-Devlet’e girmek. Ardından e-Devlet online sitesine girdiğinizde sitenin hizmet arama kısmına “Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama” yazın ve karşınıza çıkan Plakaya yazılan ceza sorgulama bölümüne gidin. Buradan araç plaka bilgilerini girdikten sonra plakaya yazılan ceza ve tutarlarını görebilirsiniz. Aynı zamanda araç plakasına yazılan ceza hangi il ve ilçede düzenlendiği tarihi ve saati ile birlikte karşımıza çıkacaktır. Buradan detaylı olarak plakaya yazılan ceza bilgilerini görebilirsiniz. Eğer plakaya yazılan ceza olmadıysa sayfa size “Son bir yıl içerisinde adınıza kayıtlı araç plakasına yazılan herhangi bir ceza bulunamadı.

Araç Plakasına Yazılan Ceza Ödeme

Trafik cezası sorgulama işlemi yapıldıktan sonra araç plakasına yazılan trafik cezası tutarı ödemesi yapılması gerekir. Trafik cezası ödeme için e-devlet sistemi üzerinden Beyanla Trafik Para Cezası Ödeme bölümüne girerek araç ve plaka gibi bilgileri girdikten sonra açılan ekranda ödeme beyanında bulunabilirsiniz. Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi üzerinden de trafik cezası ödemesi gerçekleştirebilirsiniz. MTV ve Trafik Para Cezası bölümünden direkt olarak TC numarası ve plaka numarasını girerek cezayı görüntüleyebilir ve ödeme yapabilirsiniz. Tecil edilmiş borcunuzu Tecilli Borç bölümünden tecil dosya numarası ile görüntüleyerek ödeyebilir, Belge Numarası İle bölümünden belge numarası ile ödeme yapabilirsiniz.

” bilgisi ile yanıt verecektir.