OGS Ceza Sorgulama Nasıl Yapılır? OGS Ceza Öğrenme ve Ödeme

Bizler OGS ceza sorgulama işlemini anlatmadan önce OGS ve HGA arasındaki bir takım farklardan bahsetmek istiyoruz. Bazı sürücüler HGS ve OGS arasındaki farkları karıştırmaktadır. OGS sistemi, köprü geçiş sistemi olarak da allandırılmaktadır. Ücretli köprü ve yollar üzerinden geçerken, bu geçiş sisteminden yararlanabilirsiniz.

Artık yeni gelen OGS sisteminden sonra KGS sistemi kaldırıldı. 2013 yılında kullanılmaya başlayan bu sistemin asıl adı Otomatik Geçiş Sistemi'dir. Aracın içerisine yerleştirilen bir elektronik cihaz sayesinde otoyollardan ve köprülerden duraksamadan geçebilir, varacağınız yere daha kolay ulaşabilirsiniz. Ortalama bedel için 40 TL ila 60 TL arasında bir tutar ödemeniz gerekmektedir. Her bankanın belirtmiş olduğu bir cihaz garanti süresi bulunmaktadır. Bu garanti süresi değişebilmektedir. 3 ila 5 yıl içerisinde cihazınızı yenilemeniz sizin yararınıza olacaktır.

OGS Cezaları Hakkında

Otomatik Geçiş Sistemini kullanacak olan sürücülerin, sistemlerinde mutlaka bakiye bulunması gerekmektedir. En azından sistemi kullanıp, geçiş yapacak kadar bir bakiye ücretinin olması gerekmektedir. Bunun dışında OGS sistemin kullanacak olan sürücülerin yanında kredi kartı olması da gerekmektedir.

OGS sisteminizde ücret yüklü olmadan da geçiş yapabilirsiniz. Ancak bu tarafınıza bir ceza ya da borç olarak yansıtılmaktadır.

OGS'nin Anlaşmalı Olduğu Bankalar

OGS sistemini kullanacak olan sürücüler, hangi bankanın şubelerine başvuracaklarını bilemiyor olabilir. Kullanılabilecek bankalardan bazılarını şu şekilde ifade edebiliriz:

- Vakıfbank
- Denizbank
- Garanti Bankası
- Ziraat Bankası
- İş Bankası

Genel olarak bu bankaların internet şubesini kullanarak da işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

OGS Cezaları Hakkında Bilgi Almak

Eğer OGS cezaları hakkında daha ayrıntılı bilgi almak istiyorsanız 0 850 460 60 60 numaralı telefonu 7 gün 24 saat boyunca kullanabilirsiniz. Dilerseniz Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Bakım Binası OGS Danışma Merkezinden sabah 08.30 ila 12.30 - 13.30 ila 17.00 saatleri arasında direkt başvurarak da yapabilirsiniz.

OGS Ceza Sorgulama İşlemleri Nerelerden Yapılabilir?

Eğer tarafınıza kesilmiş bir OGS cezası varsa, bunun nereden sorgulanabileceğini merak ediyor olabilirsini. Bu durumda genellikle yukarıda sizin için sırladığımız banka şubelerini kullanabileceğiniz gibi PTT şubelerini de kullanabilirsiniz. Burada ödemeler direkt olarak nakit bir şekilde yapılır. Sistem üzerinde plakaya kesilen tüm geçiş cezaları da görülebilmektedir. Banka hesaplarından da ödemeler yapılabileceği gibi OGS ceza sorulama işlemleri de yapılabilmektedir. Dilerseniz hiç banka ve şubelerle uğraşmak istemiyorsanız, çağrı merkezlerini de kullanabilirsiniz.

OGS Ceza Ödemeleri

Eğer tarafınıza bir OGS cezası kesildiyse, bu cezanın hemen ödenmesi sizin için çok daha mantıklı bir hareket olacaktır. Eğer aracınızı muayene ettirecek ya da satma işlemini yapacaksanız, sizin de bildiğiniz gibi bu dönemde aracınızın üzerinde hiçbir cezanın görünmemesi gerekmektedir. OGS cezalarından dolayı, aracınızı muayene sokamayacağınız gibi satış işlemin de yapamazsınız. Muayene gerekliliklerini yerine getirmek için cezanızı ödemeniz sizin yararınıza olacaktır. Eğer cezanızı 15 gün içerisinde ödemek isterseniz ayrı bir indirimden de yararlanabileceğinizin altını çizmek istiyoruz. Herhangi bir hata olmaması ve mağdur duruma düşmemeniz amacıyla, düzenli aralıklarda OGS ceza sorgulama işlemin yapmanız gerekmektedir. Sorgulama işlemi için yukarıda belirttiğimiz kanalları kullanabileceğiniz gibi OGS çağrı merkezini de kullanabilirsiniz.