Muafiyetli Kasko Nedir?

Muafiyetli kaskoda, herhangi bir kaza sırasında oluşan hasarın belirlenen bir tutarını sigortalının yani araç sahibinin kendisi karşılaması olarak düşünebiliriz. Hasarın geriye kalan yine belirli bir kısmını ise sigorta kuruluşu tarafından karşılanmaktadır. Sigorta kuruluşlarının birbirleri ile olan yarışı sürekli olarak artış göstermektedir bu sebeple sigorta kuruluşları sürekli olarak bireylerin dikkatini ve ilgisini çekebilecek paketler aramakta ve öne sürmektedir. Sigorta kuruluşları arasındaki bu yarış en çok tüketicileri yani özellikle araç sahiplerini ilgilendirmektedir. Ve bu sunulan paketlerden en çok ilgi göreni makul fiyatlı ve çok çeşitli kullanım imkanları sunan Muafiyetli kasko paketidir. Araç sahipleri yapılması mecburi olan trafik sigortalarını yaptırdıktan sonra seçeceği kasko türünde zorluklar yaşamaktadır. Araç sigortası arayışında olan çoğu kişinin aklındaki soru muafiyetli kasko nedir? olmaktadır. Bu yazımızda size muafiyetli kasko nedir? sorusunun cevabını sunacağız.

Muafiyetli kaskonun diğer kaskolara göre daha çok tercih edilmesinin sebebi oldukça indirimler sağlaması ve kaskonun ihtiyaç duyulan çoğu gereklilikleri sağlamasıdır. İşeyişi ve içeriği diğer kasko paketlerinden biraz daha farklı olmaktadır. Araç herhangi bir arıza veya sorunla karşılaştığında araç sahibine verilecek ödeme içinde bazı eksilmeler meydana geliyor. Kesinti miktarı sabit veya değişken olabilmektedir. Eğer sözleşmenizde sabit bir kesinti belirtilmemişe hasar durumunda aracınızın değeri baz olarak bir kesinti belirlenmektedir. Buna karşın sözleşmenizde sabit bir kesinti için anlaşarak imza attıysanız kesintiniz belirlenen miktara göre yapılmaktadır.

Kasko paketleri içinde oldukça ilgi çeken muafiyetli kasko sağladığı avantajlarla öne çıkmaktadır. Aracınızın yanması, çalınması, ağır bir hasar alması hatta kullanılamaz deyim yerindeyse hurda haline geldiğinde bile yine araca uygun makul ücretlendirmelerle içinizi rahat tutabilecek ve sizi maddi anlamda çok fazla zorlamayacak bu uygulamayı aklınızın bir kenarında tutabilirsiniz.

Muafiyetli Kasko Hangi Durumlarda Tercih Edilmeli?

Kasko tercih istatistiklerine bakıldığında muafiyetli kasko özellikle senelik ödemelerinde tasarruf sağlama amacı olan bireyler için ihtiyaçları tam olarak karşıladığı görülmektedir. Kaskonun genel özelliklerini incelediğinizde özellikler size uyuyorsa tercih etmenizde fayda olan bir kasko türüdür. Genel ödemelerinde tasarruf sağlamak isteyen bireylerin ilk yöneldiği kasko türü muafiyetli kasko türü olmaktadır. Dünyada mevcut olan ekonomi de göz önünde bulundurulduğunda artan araba maliyetleri döviz kuru gibi etkenlere bağlı olarak bu kasko türüne de ilgi her geçen gün artış göstermektedir. Aracınıza muafiyetli kasko yaptırmayı tercih etmek istiyorsanız eğer göz önünde bulundurmanız gereken bazı hususlar da vardır. Aracınızı şehir içinde kullanım durumunuz  ve hafif hasar garantisinin bulunup bulunmadığı göz önünde bulundurulması gereken noktalardır. Eğer dikkatsiz bir araç sürücüsü iseniz yani sık bir şekilde hafif bile olsa kazalar yapıyorsanız bu muafiyetli kaskonun tercihi sizler için çok da doğru bir tercih olmayabilir.

Muafiyetli kasko da avantaj sahibi olmanız için göz önünde bulunmanız gereken bazı noktalar vardır. Eğer aracınızı şehir içi trafiğinde çok kullanmak zorunda değilseniz veya çok kullanmıyorsanız, sahip olduğunuz poliçenizin mini hafif hasar garantisi bulunmaktaysa ve standart kasko ödeneğinin veya araç ederi %10’a yakın veya %10’dan yüksekse muafiyetli kaskonun ilk tercihleriniz arasında olmasını öneririz.