Cam Filmi Yasak Mı?

Oto Cam Filmlerinin malzemesi genelde polyester esaslı saydam bir malzemeden oluşan ve üzerinde Ultra Violet koruma bulunan, çizilmez katı, güvenli bir yapışkan, farklı katı renklendirme ve koruma folyosu eklenen çok katlı bir yapıya sahip izolasyon ve güvenlik materyalidir. Kullanılan bu katı malzemeler ile Güneşin zararlı ve yakıcı etkisine, farklı dalga boylarına sahip gözle görülmeyen Ultra Violet ışınlarından korunma işlevi gerçekleştirir. Araçlarda kullanılan Oto Cam Filmlerinin kullanılmasının nedeni, genelde araca estetik bir görüntü vermesi ve bu amaçla aracın görüntüsünün değiştirilmesi sağlanıyor.

Arabalarda kullanılan Cam Filmi kullanımını Avrupa Birliği ülkelerini standart alınarak bazı değişiklikler getiriliyor. Bu değişikliklere göre 4 numara olarak ifade edilen koyu siyah camlar bütün motorlu araçlarda kullanılması yasak haline getiriliyor. Aracın arka camlarında serbest olan filmler, ön camda yasak olacak. Ön camlar güvenlik açısından uygulanacak olan cam filmi oran yüzde 30 olarak belirlendi ve bu oranı kesinlikle geçmeyecek. Aracın yan ve arka camları ise yüzde 70’lik bir geçirgenliğe sahip olunması kararı çıktı. Bu değerler belirlenirken Avrupa Birliği standartlarına bakılarak karara varıldı. Yasak ve kurallara uyulmadığı takdirde Trafik Polis ekipleri tarafından 427 lira trafik cezası uygulanıyor. Uygulama sadece sonradan takılan camlar için geçerli olmakla birlikte kendinden film camlı araçları kapsamıyor. R43 cam filmi özelliğine sahip araçlar ceza almıyor.

Oto Cam Filmleri veya diğer adıyla Güneş Kontrol Filmleri kendilerine özgü metalik ve teknolojik özelliklerine göre farklılık gösteren birer ürün gruplarıdır. Bu ürünleri farklı çalışma alanlarında özellikle bina ve araba için ayrı ürünler olarak üretiliyor ve kullanılıyor. Bu ürünlerin kullanıldığı ve birçok fayda sağladığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Cam Filmi Kulllanmanın Yararları Nelerdir?

Sağlık Açısından

Güneş ışınlarından gelen yüksek miktarda zararlı Ultra Violet ışınlarını süzme ve engelleme özelliğine sahip. Cilt kanserine bağlı azalmalar meydana gelir.

Çevre Açısından

Doğaya salınan Karbon Emisyonunu düşürmekte.
Doğal tabiat ve küresel ısınmayı azaltır.

Ekonomik Açıdan

Aracın içinde ısı engellemesini sağlar.
Soğutma ve ısınma zamanı arasındaki farkı azaltır, bunun sonucunda yakıt ihtiyacını en aza indirger.

Güvenlik Açısından

Kaza yapan aracın Oto Cam Filmi olması nedeniyle cam parçalarının savrulması engellenir.
Kapkaç saldırılarında korunmayı sağlar.

Konfor ve Sürüş Güvenliği Açısından

Araç hareket ederken Metal veya Torpidodan gelen güneş yansımalarını engeller.
Yaz aylarında meydana gelen sıcak koltukların, vites kolu ve direksiyonun ısınmasını engeller.